Några ord om mej

Jag är en heterosexuell, svensk kvinna.  Det senare innebär inte bara, att jag är född och uppvuxen i Sverige.  Mina föräldrar är också det.  Samma sak gällde, för mina far- och morföräldrar.  Jag har helt enkelt, ingen annan kulturell bakgrund.  Däremot har jag en medfödd mental avvikelse, som gör att jag kan bete mej lite udda.

Innan någon anklagar mej för att ljuga, vill jag ställa en fråga.  Varför skulle det inte vara mänskligt möjligt, att faktiskt ha en annan uppfattning?  När jag var sju år visste jag redan, att folk har olika uppfattningar.  För mej var det, en naturlig del av livet.  Skulle vissa specifika uppfattningar, alltid utgöra en lögn?  Jag kan inte minnas, att det någonsin fallit mej in.  Men dom minnen jag har, från före sju års ålder, är ganska fragmentariska.

Folk kan ha dom mest absurda uppfattningar, om saker som ligger utanför ramen, för deras egen erfarenhet.  Eller om dom överskattar betydelsen, av den erfarenhet dom har.  Jag har hört om folk som förnekar, vad jag själv personligen upplevt.  Det får mej bara att undra, hur stor erfarenhet dom har av sådant.

Så får jag något betalt, för att jag skriver det här?  Det skulle jag inte säga.  Jag får 7 kronor i timmen, bara för att vara där jag skriver.  Sedan får jag 12.796 kronor, i månaden i bidrag.  Att jag kan leva ett bekvämt liv, är för att jag lever billigt.  Enda nackdelen är, att jag måste bo i ett hus, som läcker värme som ett såll.  Jag tillbringar sex – sju månader om året, med att kämpa för att hålla värmen.

Politiskt röstar jag alltid på Miljöpartiet.  Det här handlar inte, om någon fånig naturromantik.  För mej handlar det istället, om civilisationens överlevnad.  Utan tillräckliga försök, att lösa miljöproblemen, kommer miljarder människor att dö.  Det vill jag inte ska behöva hända, under min livstid.

Slutligen vill jag påpeka, att jag inte är troende.  Det för att folk inte ska anklaga mej, för att praktisera en viss religion.  Vissa har tydligen fått för sej, att det skulle vara relevant.  Men jag tror att dom har fastnat, i förhastade slutsatser.  Något som i sin tur tyder på, att man har bristande mental flexibilitet.

Den här undersidan ändrades senast den 15:e april 2024.